De-ladies-van-LC34-naar-India.reismee.nl

Poep & Wierook

Dat India een land van contrasten is, dat had de oplettende lezer vast al begrepen. Ook vandaag hebben we daar weer wat van kunnen opsnuiven, letterlijk en figuurlijk.

Na een heerlijk ontbijt stonden onze trouwe chauf, de dienstbare bijrijder en onze dandy-gids ons op te wachten voor een nieuwe dag met avonturen. Vandaag stond het Amber fort op de programma en een bezoek aan het Paleis van de winden. Dat laatste bleek een fotoshop want achter de facade (prachtige raampjes) gaat verder niets schuil. Met alle fotostops voelen we ons wel een beetje Japanner, we gaan er vanuit dat we thuis heel blij zullen zijn met alle mooie foto's. Het zullen er wel erg veel zijn met al die schietende ladies! We worden belaagd door verkopers zodra we onze bus uitstappen. Thea en Michela geven non-verbaal de meeste koopsignalen (kopen ook het meest - Helmut (hiep hiep hoera), Renato ga maar sparen) en krijgen volop aandacht.

Het Amber fort ligt vlak bij de binnenstad van Jaipur dus een kort ritje vandaag. Het fort ligt zoalste verwachten valt hoogin de heuvels. Het laatste stuk van het pad naar het fort voert stijl omhoog. Veel te warmvoor zo'n inspanning en daaromworden er olifanten ingezetop dat deel van hettraject. We mogen metz'n tweeen in een bakje en de duo's zijn snel gevormd.Fotografe Ingrid mag alleen in het bakje. Het is een debiel gezicht om ons allemaal in de bakjes te zien zwiebelen. Het handelen over hoedjes, armbandjes, pennetjes en ansichtkaarten gaat gewoon door vanaf de olifant. De handelaars zijn zeer bedreven in het ontwijken van de dikke potenen krijgen ook wel wat hulp van de olifantenbestuurders. Thea laat haar waterflesje vallen en de olifant raapt het netjes voor haar op, nadat het door de olifantenpoep is gehaald. En dan moet je dankbaarheid tonen natuurlijk! Natuurlijk geven we aan het einde van de rit te weinig fooi en nemen de olifanten ontevreden afscheid van ons. Wij hebben er geen aandacht voor want wat onze ogen zien is zoooo mooi! Een compleet paleis metprachtige ontvangsthallen van marmer, spiegels, schilderingen en de kenmerkende balkonnetjes en ' tralies' die zijn uitgehouwen in steen. De laatste moghulhad 108 vrouwen en voor iedere vrouw was er een eigen appartement. Het leven moetbest goed geweest zijn voor de happy view van die tijd. Ook binnen het paleis wisselen de geuren zich af. Zo ruik je wierook en zo weer een snufje verse olifantenpoep. Karin blijkt de sterkste onderhandelaarster en Michela raakt de kluts kwijt. Ingrid fotografeert rustig door en Ellis mag haar hoedje laten zien. De foto's zullen meer informatie geven dan dat we hier kunnen beschrijven......

Op de terugweg is er tijd voor een korte fotostop bij het waterpaleis. Voor ons een grote bus met toeristen, die uit de raampjes allerlei spullen gooien waar massaal op gedoken wordt. Een walgelijk gezicht eigenlijk. De kinderen verzamelen de knuffels waar ze klaarblijkelijk geen flauw idee hebben van wat je daar mee zou moeten doen. Ze worden ingeleverd bij de hoofdbedelaar en er wordt weer gewacht op een nieuwe bus. Onze gids brengt ons nog even naar een textielwerkplaats, waar we een uitleg krijgen over blokstempels (een vorm van batik). Vervolgens mogen we kijken hoe wollen tapijten worden geknoopt. En dan worden we op de eerste verdieping verwacht, waar we mogen plaatsnemen op de bankjes en een drankje krijgen aangeboden. De rollen opgestapelde tapijten en de vele handlangers die klaar staan geven ons de indruk dat dit wel eens een langdurige zaak kan worden. Kordaat grijpen we in; niks drankjes, naar het hotel! We stellen veel mensen teleur met ons besluit. Maar we kunnen er niet mee zitten.

Even heerlijk tijd voor een lunch enna de middag gaan we, jawel, SHOPPEN! Ik ga er niks over schrijven. Hou de creditcard afschriften maar in de gaten en kijk op de foto's (later). Het was geweldig. Omdat met z'n zevenen winkelen toch wel erg onhandig is, besluiten we te splitsen en beleven we allemaal onze eigen avonturen. In de massage salon, bij nog meer koopjes enin het heerlijke zwembad, waar we de ladies van de Kogge Rondte ontmoeten.

Het diner beginnen we met een foto in onze Delftsblauwe outfit. Het personeel is zeer onder de indruk en de andere gasten hebben veel vraagtekens in hun ogen. We hebben weer heerlijk gegeten, Hanneke kiest voor ons allemaal uit want het duurt allemaal veel te lang die eet-democratie.

Afsluitend dan nog iets over het poepen: we komen voorlopig allemaal aan!

Lieve groeten uit een prachtig Jaipur. Morgen op naar Agra!

Daar ben ik weer. Leuk, leuk. Ellis zou jij voor mij een mooi lapje Batik mee willen/kunnen nemen?
Wat lijkt het me leuk om zo met met een aantal ladies op pad te zijn. Ik ben niet jaloers hoor, maar.........
groetje,s Corine

Wow wat een leuke reisverslagen! Da's mooi makkelijk Hanneke, hoeft het bellen ook niet zo lang te duren...(hihi)
Groetjes Linda

leni

wat een lang verhaal had echt geen tijd om dat helemaal door te lezen dat komt wanneer ik met pensioen ben! ga op mijn gemak de foto's bekijken en ben voorlopig blij dat ik kan skypen dat is in iedergeval mijn winst van jullie reis!!!
geniet maar lekker en evan elkaar want toch bijzonder om zo met vrouwen op stap te kunnen!
groetjes vanuit driebergen

Rudolf

Wat een leuke reisverslagen allemaal. Op deze manier kunnen we thuis elke dag volop mee genieten!

Martine

Super dat jullie de tijd er voor nemen ons op de hoogte te houden, en de puf er nog voor hebben na al die indrukken op een dag. Petje af!

Groeten uit Zwolle

Daphne

Hoi allemaal,
hoe is het met jullie?
hier alles op zijn gangetje.
leuke foto's zeg.
leuke jurken hadden jullie aan joh, hebben ze die bij
Sophie's ook??????
o en mam let je wel op je geld anders komt er een moeder die volledig blut is het huis in

luxe hoor met een eigen chauffeur hi hi nou ja dat had ik
vanochtend ook toen ik naar school moest!

Rieky

Hee meiden,

Hoe is het vandaag? Het is erg leuk om jullie belevenissen te volgen. Ik zie al beelden voor me... bovendien doet het me denken aan de tijd dat ik voor stage in Jakarta zat.
Ben benieuwd hoe het jullie verder vergaat en kan niet wachten tot het volgende verhaal.
Veel plezier en geniet van alles wat op jullie afkomt.
liefs,
Rieky

Gerhard

Wat een feest is dat om te lezen, en voor jullie om mee te maken. Ik zit hier bij Peter (die heeft internet, hij wel) in een bloedheet 'la douce'.
Dat Ellis op een olifant durft; je groeit in mijn achting meisje!
Als ik weer even de tijd heb (en Peter is er) dan ga ik gauw weer kijken.

Allemaal dikke zoen.
Gerhard
Neuvelle les Voisey

Lieve Allemaal,

wat een leuke verhalen, zo kunnen we een beetje meegenieten van India, gelukkig heeft de laptop geen geuren zodat we de wierook en olifantenpoep niet hoeven te ruiken. Ik had je gezicht wel willen zien thea, toen je je flesje terug kreeg. hahahaha.

Geniet ervan, liefs, Willeke

nel

Tjee, jullie maken wat mee! En die toeristenlokkers zitten dus echt overal! Liefs Nel

geert

blijft een bijzonder land, geniet van de mooie dingen ellis

Renato

Hopelijk morgen weer een bericht. Leuk om zo een beetje bij jullie te zijn.

PS Michy, ruim 51 minuten