De-ladies-van-LC34-naar-India.reismee.nl

We gaan echt! Ons reisschema voor de thuisblijvers

Echt echt echt...we gaan!

Laughing
Met zeven meiden vertrekken we 20 augustus aanstaande naar India. Ellis, Thea, Michela, Michèle, Karin, Hanneke en Ingrid gaan India onveilig maken!

In de komende periode zullen we dit weblog regelmatig vullen met info over ons avontuur, en zekerook tijdens de reis zullen we jullie op de hoogte houden!

Voor de thuisblijvers alvast ons(globale) programma onderstaand:

20 augustus Amsterdam - Londen - Delhi

Vandaag vangt uw reis naar India aan. U vliegt met British Airways via Londen Heathrow naar Delhi. BA 431 11.40.

21 augustus Delhi

Aankomst New Delhi BA 119 04.15.

Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Hierna volgt transfer naar uw accommodatie. Met het oog op uw vroege aankomst is de kamer al voor u gereserveerd. Vandaag maakt u een stadstour langs de hoogtepunten van oud- en nieuw Delhi. New Delhi is statig, groen en wijds opgezet, Old Delhi is rommelig met nauwe winkelstraatjes, markten (bijv. Dilli Haat voor betaalbare souvenirs) en vele moskeeën. U bezoekt onder andere de Jama Masjid, de grootste moskee van India. Op de binnenplaats kunnen 25.000 gelovigen tegelijkertijd een plaats vinden. Ook brengt u een bezoek aan het 17e eeuwse Rode Fort (Lal Qil`a). De muren van rood zandsteen strekken zich uit over een afstand van wel twee kilometer. Bijzonder binnen het fort is de Moti Masjid (Parelmoskee), helemaal opgetrokken uit marmer. In de late ochtend staat er een stadstour van Oud Delhi op het programma, in de middag bezoekt u Nieuw Delhi. (O,D)

22 augustus Delhi - Jaipur

Vandaag reist u overland naar Jaipur (afstand ± 260 km), de hoofdstad van Rajasthan. Jaipur is opgebouwd uit roze zandsteen en wordt daarom ook wel de ‘Pink City' genoemd. In de stad zijn vele leuke winkeltjes, waar u aardewerk, sieraden en andere snuisterijen kunt kopen. In de middag maakt u een stadstour door de kleurrijke binnenstad van Jaipur en bezoekt u o.a. de Hawa Mahal (Paleis der Winden), het City Palace en de Bazar. (O)

23 augustus Jaipur

Na het ontbijt vertrekt u naar Fort Amber, gelegen op een heuvel even buiten Jaipur. Eenmaal boven heeft u een schitterend uitzicht over de vallei. Als u van het mooie uitzicht bijgekomen bent volgt alweer het volgende avontuur, een excursie waarbij u plaatsneemt op de rug van een olifant! De middag is ter vrije besteding. (O)

24 augustus Jaipur - Agra

Na het ontbijt vertrekt u, via Fatehpur Sikri (de verlaten stad), naar Agra. De afstand bedraagt ± 240 kilometer. Fatehpur Sikri werd rond 1570 gebouwd door Moghul Akhbar. Door gebrek aan water is de stad nooit bewoond geweest en wordt beschouwd als de meest indrukwekkende spookstad ter wereld. 's Middags bezoekt u het imposante Agra Fort. Het diner van vanavond word geserveert in restaurant Zorba de Buddha.(O,D)

25 augustus Agra - Delhi

Vroeg op voor een bezoek aan de Taj Mahal, een hoogtepunt van de rondreis. Dit schitterende liefdesmonument werd gebouwd door Shah Jahan voor zijn vrouw Mumtaz Mahal en is een sprookje om te zien. Na uw bezoek aan de Taj Mahal brengt de chauffeur u terug naar New Delhi. De rest van de dag is verder ter vrije besteding in Delhi. (O)

26 augustus Delhi

Om 7 uur 's ochtends start onze fietstocht door Delhi. We fietsen langs alle beroemde plaatsen van de oude stad, maar meer nog ontdekken we kleine, mooie en indrukwekkende straatjes en bazars.

27 augustus Delhi - Bangalore

Transfer naar de luchthaven. Vandaag vliegt u naar Bangalore IT 203 09.50 uur . Bij aankomst in Bangalore volgt transfer naar uw accommodatie. (O)

Thursday 27th August, 2009

‘Home Parties'

Saturday 29th August, 2009
The Gala Dinner

30 augustus tot 3 september

Vertrekvluchten: BA 118 06.50 - 12.35 (Bangalore London), BA 440 16.00 - 18.15 (London - Amsterdam).

Michela en Hanneke vliegen terug op 31 augustus, de anderen op 3 september

Coffee TrailsDetailed Itinerary4D/3N
Coorg & MysorePost-Tour

Bangalore, the city of the LCI conference 2009, is situated in the state of Karnataka. This state has a lot to offer. Mysore is the old capital of this region. A royal city with a beautiful palace, museums, Chamundi temple on the hilltop etc. It has pomp and pageantry of glorious traditions and marvels of modern engineering.

Coorg is a three hour drive from Mysore. Set amongst coffee plantations the beauty of the environs is breathtaking. The drive to Coorg and the resort where you will stay is one of the best the state has to offer.

Jan Willem van der Heijden

Fantastisch plan. De voorpret is al genieten. India is heel byzonder. Ik heb een referentiekader omdat mijn dochter Suzanne 5 maanden in Jaipur heeft gewoond en gewerkt. Maak ook vooral een Riksja toer door Jaipur met Mr. Singh. Groet en geniet vooral. Jan W.